Hood: Outlaws and Legends je 4v4 PvPvE
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hood: Outlaws and Legends je 4v4 PvPvE

Hood: Outlaws and Legends je 4v4 PvPvE

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 8. 2020 09:15 1
Reklama

Sony sice před včerejší prezentací State of Play avizovala, že nedojde na žádná velká oznámení. I tak se ale objevila poměrně zajímavá záležitost, na níž pracuje studio Sumo Digital pod patronátem vydavatele Focus Home Interactive. Hood: Outlaws and Legends prezentovali jako multiplayerovou řežbu pro čtyři hráče na každé straně.

Hra je zasazena do fiktivního světa inspirovaného legendou o Robinu Hoodovi. Dva týmy o čtyřech hráčích proti sobě soupeří v arénách plných počítačem řízených protivníků. Úkolem je získat bednu s pokladem dřív, než se k ní dostane druhá parta.

Následně je potřeba naplánovat únikovou strategii a rychle zmizet. Hráči musí správně hospodařit se střelivem a dalšími předměty, počítat musí také s váhou pokladu, s nímž bude pohyb o něco pomalejší. Autoři slibují, že si pro hráče připravili hned několik možností, jak pomoct parťákům, nebo znepříjemnit život oponentům. Schopnost spolupracovat by měla být klíčem k úspěchu. Jde ostatně o klasickou loupež, na chyby není čas.

Dle slov autorů budou mít hráči volnou ruku ve volbě herního stylu. Někdo se soustředí na lukostřelbu, jiní mohou upřednostňovat boj nablízko. K truhle se nicméně lze také přicupitat, aniž by o tom věděla přítomná stráž. Skrývání ve stínech je validní taktikou, která může být daleko efektivnější než klasická konfrontace.

Hra vzniká už 18 měsíců v pobočce v Newcastlu. Zde bychom našli mladé talenty i zkušené veterány. Novinka míří i na PlayStation 5, což nabízí vývojářům nové možnosti. Hood: Outlaws and Legends tedy využije funkcionalitu ovladače DualSense, například haptickou odezvu nebo adaptivní triggery, což se projeví třeba při střelbě z luku. Hra vyjde někdy během následujícího roku na příští i stávající generaci konzolí a také na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama