Příchod xCloudu na Apple není jistý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příchod xCloudu na Apple není jistý

Příchod xCloudu na Apple není jistý

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 8. 2020 09:25
Reklama

Microsoft pompézní zprávou ohlásil příchod xCloudu do Xbox Game Pass Ultimate už na září. 22 zemí po celém světě tak bude mít možnost vyzkoušet sílu cloudových serverů Microsoftu, které si snad povedou lépe, než konkurence. Prozatím ale bude služba dostupná pouze přes Android zařízení.

A to i přes to, že uživatelé jablečných zařízení měli možnost xCloud vyzkoušet v rámci bety. „Náš Project xCloud TestFlight na iOS skončil, a my se tak soustředíme na doručení cloudového hraní jako součást Xbox Game Pass Ultimate pro Android zákazníky. Máme ambice rozšířit xCloud na všechna zařízení.“ Microsoft má dle webu The Verge s Applem problémy zejména co se pravidel týče.

Už v rámci bety byl počet účastníků beta testování omezen na 10 tisíc, zároveň si ale hráči nemohli zahrát nic jiného, než Halo: The Master Chief Collection. To vše právě kvůli určitým pravidlům. Není to ale pouze u Microsoftu – na Apple zařízeních není dostupná ani Stadia, Steam Link potřeboval na schválení téměř rok.

Zatím tedy není jisté, jestli se xCloud dostane i na iPhony nebo iPady. Jak ale ukazuje situace s Googlem, Apple nerad mění svá pravidla i vůči velkým službám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama