Příjem NBA 2K20 dosáhl 1 mld. dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příjem NBA 2K20 dosáhl 1 mld. dolarů

Příjem NBA 2K20 dosáhl 1 mld. dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 8. 2020 11:36
Reklama

I když pro mnohá odvětví byla a stále je pandemie koronaviru obrovskou ránou, kvůli které spousta firem krachuje, zábavní průmysl v čele s videoherním a streamovacím průmyslem kvetl. Dokazují to i finanční výsledky společnosti Take-Two, která vykazuje rekordní čísla.

Za první kvartál fiskálního roku 2021 si firma přišla na 996 milionů dolarů, o 136 procent více než minulý rok. Pochopitelně za většinu příjmů může digitální prodej her. Do budoucna ale ředitel Take-Two Strauss Zelnick věří, že je jen otázkou času, než celý byznys přejde pouze do digitálního prostředí.

Jak už jsme informovali, rekordně si vedlo Grand Theft Auto V, které po rozdávání naběhlo na prodejní rekord. Kromě toho se ale obecně dařilo spoustě hrám – samozřejmě NBA 2K20, které od svého vydání dosáhlo příjmu 1 miliardy dolarů a prodalo přes 14 milionů kopií. Hráči této série pak ve hře utráceli o 126 procent více a T2 očekává ze hry nejvyšší příjmy ze všech 2K sportovních her.

Došlo i aktualizaci prodejů Borderlands 3, které prodalo 10,5 milionů kopií, i Outer Worlds, to se zase pyšní 2,8 miliony. Zelnick okomentoval i neúspěch hry Disintegration, které bylo pro společnost „zklamáním“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama