GTA 5 po rozdávání trhalo prodejní rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA 5 po rozdávání trhalo prodejní rekordy

GTA 5 po rozdávání trhalo prodejní rekordy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 8. 2020 08:16
Reklama

Je téměř až neuvěřitelné, jakou sílu Grand Theft Auto 5 má. Tato hra se pravidelně objevuje v žebříčcích nejprodávanějších her a nejeden by se mohl ptát, kde se vůbec berou hráči, kteří si hru ještě nezakoupili. Ještě zvláštněji ale může vypadat situace, která nastala po rozdávání GTA 5 na Epic Games Store.

Pochopitelně se po rozdávání objevil ve hře rekordní počet hráčů a obecně si GTA Online po updatu Diamond Casiono vedlo extrémně dobře. Jenže zatímco byste si možná řekli, že po rozdávání určité hry klesnou její prodeje, u Grand Theft Auto V tomu bylo přesně naopak.

„Po 6 týdnů, které následovaly marketingovou akci na Epic Games Store, prodalo GTA V více kusů v tomto období než v kterémkoliv jiném roce“  tvrdí ředitel Take-Two Strauss Zelnick. A čísla to musela být obrovská – zatímco ještě v únoru letošního roku GTA V prodalo 120 milionů kusů, nyní se hranice posunula ke 135 milionům kopií.

Kromě toho hráči v multiplayeru utráceli o 155 procent více. Samozřejmě jsou ale novinky nebo informace o novém díle stále v nedohlednu. Došlo například i na RDR 2, které v prvním kvartálu prodalo dvojnásobek kopií než minulý rok, celkově se tak počet kusů vyšplhal na 32 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama