Zástupce GDA byl zvolen do sněmu HK ČR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zástupce GDA byl zvolen do sněmu HK ČR

Zástupce GDA byl zvolen do sněmu HK ČR

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2020 07:35
Reklama

30. července proběhly volby orgánů Hospodářské komory České republiky a přinesly velmi pozitivní výsledky pro českou komunitu herních vývojářů. Do sněmovny komory byl totiž zvolen předseda Asociace českých herních vývojářů Pavel Barák. Asociace na to upozornila na svém Twitteru.

V organizaci zastupující a hájící zájmy českých podnikatelů zasedne ve sněmovně společenstev a dostane tak možnost prosazovat zájmy českého herního vývoje a kreativního průmyslu obecně. Alespoň to jsou cíle, které zveřejnila sama asociace. 

Ve sněmovně společenstev jednotliví zástupci hájí zájmy svých oborů a specializací. Vedle GDA zde má svého zástupce například Sdružení automobilového průmyslu, Elektrotechnický svaz český nebo Asociace hotelů a restaurací ČR. Kromě společenstev existuje také všeobecná sněmovna s regionální působností, kde mají své zástupce krajské komory. 

Sněmovna Hospodářské komory volí a odvolává ostatní orgány (prezidenta, viceprezidenta, dozorčí radu a smírčí komisi), stanovuje úkoly komory. Komora samotná pak vzdělává, konzultuje podnikatelskou činnost, spolupracuje s orgány státní správy, připomínkuje legislativní změny podmínek podnikání a zařizuje podnikatelský doprovod představitelů státu při návštěvách zahraničí. 

Asociace českých herních vývojářů vznikla v roce 2018, sjednocue české herní vývojáře a studia, pomáhá jim, hájí jejich zájmy a analyzuje situaci na tuzemském trhu.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama