PS5 podporuje DS4, ale ne u nových her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 podporuje DS4, ale ne u nových her

PS5 podporuje DS4, ale ne u nových her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2020 13:04 3
Reklama

Společnost Sony na oficiálním PlayStation blogu zveřejnila, jakým způsobem bude plánovaná konzole PlayStation 5 spolupracovat s již existujícími periferiemi. Zajímavý je především její vztah se stávajícím ovladačem DualShock 4. Ten sice podporuje, nepůjdou na něm ale hrát nové hry.

V praxi tak DualShock 4 k PlayStationu 5 připojíte, nového Ratcheta, Gran Turismo 7 nebo další hry nativní pro PlayStation 5 si na něm ale nezahrajete. Využít půjde jen u zpětně kompatibilních titulů. 

To ve výsledku nebude problém, k nové konzoli pochopitelně nový ovladač DualSense dostanete. Na druhou stranu budete nuceni pořizovat další kus hardwaru, pokud budete chtít hrát na jednom gauči s kamarády a úplnou smůlu budete pochopitelně mít, pokud vám DualSense prostě nesedne do ruky.

Výrobce rozhodnutí zdůvodňuje tím, že považuje za klíčové, aby mohly hry plně využívat všech možností nového ovladače.

Plnou podporu mají stále veškeré, v současnosti podporované, specializované ovladače jako jsou volanty, joysticky a kniply. To samé platí pro kompatibilní headsety s připojením přes rozhraní USB nebo jack, kameru PlayStation Camera a periferie PS Move a PS VR. Situace je stejná pro originální hardware i oficiálně licencované ovladače třetích stran.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama