Flight Simulator bude podporovat VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flight Simulator bude podporovat VR

Flight Simulator bude podporovat VR

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2020 11:19 23
Reklama

Microsoft dva týdny nazpět překvapil oznámením srpnového data vydání svého leteckého simulátoru. Už nyní mohou všichni zájemci o licenci virtuálního pilota podat žádost formou předobjednávky, nejpozději 18. srpna jim bude vyhověno. Tehdy totiž Microsoft Flight Simulator vychází ve verzi pro PC. O něco dříve usedli do kokpitů vybraní novináři, jejichž záběry si nyní můžete prohlédnout.

K tomu se objevily další podstatné informace. V první řadě jde o podporu virtuální reality, k čemuž je novinka od studia Asobo jako stvořená. Hra vyjde po boku chystaného headsetu od společnosti HP, model nese označení Reverb G2. Microsoft ale už nyní avizuje, že nejde o žádnou exkluzivní dohodu, časem se podpora rozšíří i na další zařízení. Autoři akorát potřebují trochu víc času, aby dokázali verze pro ostatní headsety odladit. Podpora virtuální reality hru obohatí v rámci bezplatného updatu závěrem letošního roku.

Microsoft Flight Simulator krom virtuální reality podporuje také vychytávku TrackIR, díky níž lze také výrazně prohloubit zážitek z pilotování. Zařízení v reálném čase snímá pohyby hlavy a její natáčení, což okamžitě promítá do hry. K rozhlížení tedy není potřeba myš.

Simulátor bude k dispozici v několika různých verzích, lišit se budou především obsahem. Zatímco základní hra obsahuje 30 detailně vymodelovaných letišť a 20 letadel, Deluxe verze 35 letišť a 25 letadel, nejvyšší edice pak nabídne 40 přistávacích ploch a 30 letounů. Hru bude možné pořídit prostřednictvím obchodu pod hlavičkou Microsoftu, ale také na Steamu. Hned první den navíc přistane ve službě Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama