Steam ztížil změnu regionu účtu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam ztížil změnu regionu účtu

Steam ztížil změnu regionu účtu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 7. 2020 11:05 19
Reklama

Společnost Valve opět zkomplikovala změnu regionu obchodu na Steamu. Snaží se tak zakročit proti hráčům, kteří využívají rozdílných cen v různých zemích světa. Nově je nutné při přepnutí do daného regionu využít místní způsob platby.

V praxi to tedy znamená, že pokud si v rámci nakupování uživatel přepne například na argentinskou (často výrazně levnější) regionální mutaci obchodu Steam, musí pro nákup použít argentinskou kreditní/debetní kartu. Na českém Steamu tak hráči nezaplatí kartou, která byla vydána v zahraničí. Na novinku upozornil twitterový účet Steam Database.

Jde zřejmě o reakci na nedávnou kauzu související s výrazně levnější distribucí PC verze Horizon: Zero Dawn v některých regionálních obchodech. Například v Argentině a Rusku tak došlo k masivnímu zdražení, aby se cena vyrovnala té standardní (za kterou bývá považována ta platná ve Spojených státech). V České republice je cena obvykle ještě o něco vyšší než v USA. 

Ani dosud nebyla změna regionu účtu nijak jednoduchým procesem, podpora Steamu je v tomto případě poměrně striktní a uživatelé museli využívat krytí pomocí VPN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama