LOTRO rozdává do 31. srpna spoustu obsahu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka LOTRO rozdává do 31. srpna spoustu obsahu

LOTRO rozdává do 31. srpna spoustu obsahu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 7. 2020 07:38 2
Reklama

Současní vývojáři LOTR Online, studio Standing Stone Games, nyní nabízí zcela zdarma všechny regiony vyjma velkých expanzí, které ovšem během trvání akce prodává za zlomek své ceny. To znamená přes 20 oblastí s úkoly jen pro vás, mnoho desítek hodin hraní a obsah s hodnotou výrazně převyšující 100 Euro.

Oceňované MMORPG bylo spuštěno už v roce 2007 jako online hra s měsíčními poplatky. K nim se od roku 2010 přidal free to play model, který nabízel pouze úkoly v základních lokacích určených pro hráče s nízkou úrovní. Za úkoly v dalších regionech už bylo nutné platit - buď reálnými penězi, nebo herní měnou získanou hraním. Jedna oblast byla naceněna většinou někde mezi 6 až 15 Euro. Velké expanze pak stály 30 a více Euro. Pokud se hráčům nechtělo vydávat těžce vydělané peníze, mohli pomocí opakovaného a zdlouhavého dělání úkolů, zabíjení různých potvor a objevováním významných míst získat herní měnu a za tu koupit další obsah. Netřeba asi zdůrazňovat, že tato cesta byla obvykle časově náročná a uměla být pěkně otravná. Tento model tak řadu hráčů odradil. Pro takové a případné nové zájemce o tuto pořád solidní hru s aktivní komunitou je tu současná akce.

LOTRO rozdává do 31. srpna spoustu obsahu
i Zdroj: Hrej.cz

Co je nutné udělat? Pokud jste již LOTRO hráli, zapněte hru, přihlaste se k svému účtu a jděte do LOTRO Store. Zde najdete v horní části položku Redeem Code. Tam vyplňte do kolonky (bez uvozovek): “LOTROFREEQUESTS”. Pokud pro vás jde o novinku, můžete si ji stáhnout přes Steam nebo přes stránky vývojářů, zde se zaregistrovat a následně přímo ve hře po vytvoření postavy uplatnit zmíněný kód. Akce platí pro účet, tedy pro všechny postavy na účtu.

Přestože je LOTRO starší MMORPG, má stále poměrně živou hráčskou základnu. Velmi aktivní je i česká komunita. Není problém narazit na hráče i v lokacích pro nižší úrovně. K dispozici jsou také role play servery, kde se odehrávají koncerty a poznávací jízdy po krajině. Za ty roky hra prošla několika grafickými vylepšeními a za svou podobu se nemusí stydět ani v roce 2020, byť jsou herní postavy poněkud plastikové. 

LOTRO rozdává do 31. srpna spoustu obsahu
i Zdroj: Hrej.cz

Herní svět je velmi rozsáhlý a až na několik málo výjimek zcela otevřený. Z oblasti do oblasti přejíždíte bez načítací obrazovky. Se svým virtuálním hrdinou jdete po stopách Společenstva prstenů. Občas se vaše cesty protínají, jinak si razíte vlastní směr a plníte roli vzdálených pomocníků. Během svých cest navštívíte ikonický Hobitín, ztratíte se ve Starém lese, objevíte se u strašidelných mohyl, kde Hobiti potkali Toma Bombadila, poznáte Elfy v Roklince a v Divočině, spadnete do temných jam Morie, budete vysláni až k věži Sarumana, kde pomůžete Stromovousovi a ostatním Entům prorazit Železný pas. A pokud by vám byl tento čaroděj málo, čeká tu na vás samotný Sauron a jeho posluhovači v Angmaru, daleko na východě v Železných horách a nakonec v samotném Mordoru.

Pokud jste kdy chtěli do LOTRO nastoupit, tohle je ta nejlepší příležitost, která se už nejspíš nebude nikdy opakovat. 

Autorem textu je náš stálý spolupracovník Aleš Adam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama