Herní divize Microsoftu trhá rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní divize Microsoftu trhá rekordy

Herní divize Microsoftu trhá rekordy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 7. 2020 11:24
Reklama

Zvýšené výdaje hráčů a tím pádem příjmy firem byly ve velkém vidět i u Microsoftu. Pro tuto společnost skončil se začátkem července čtvrtý kvartál, a pro své investory tak zveřejňuje své finanční výsledky. I když se chceme zaměřit na herní segment, možná vás bude zajímat příjem celého Microsoftu – ten se za čtvrtý kvartál zastavil na 38 miliardách dolarů, za celý rok to činí 143 miliard dolarů.

Herní segment Microsoftu je umístěn v rámci divize More Personal Computing, jejíž příjem za Q4 činil 12,9 miliard dolarů. Pro herní segment to znamená nárůst o 64 procent, za což může hned několik faktorů. Prvním je zvýšený zájem o obsah a služby, které Xbox nabízí - Microsoft například zmiňuje, že Xbox Game Pass zaznamenal rekordní počet předplatitelů.

Zvýšily se i prodeje konzolí samotných, a to o 49 procent oproti minulému roku. Ředitel Microsoftu Satya Nadella tvrdí, že čtvrtý kvartál byl pro herní segment zlomovým a šlo o rekordní časový úsek jako pro počet hráčů, tak v rámci monetizace.

Nadella si také pochválil Minecraft, který je prý pro byznys velmi důležitý, a měsíčně jej hraje 132 milionů aktivních hráčů. Do budoucna, respektive do prvního kvartálu fiskálního roku 2021, Nadella opět vyhlíží o něco menší růst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama