Cyberpunk 2077 by měl být přelomový
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk 2077 by měl být přelomový

Cyberpunk 2077 by měl být přelomový

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 7. 2020 07:40 8
Reklama

Třetí Zaklínač je stále považován za jedno z nejlepších open-world RPG. Vývojáři ze studia CD Projekt RED si jsou této skutečnosti moc dobře vědomi. Dle slov level designéra Maxe Pearse sami sebe vnímají jako největší konkurenci.

Pears tato slova pronesl v rozhovoru pro magazín Edge. Vývojáři podle něj nepřejí kolegům z oboru nic špatného, všichni společně totiž posouvají herní průmysl kupředu. I tak jsou ale pyšní především na svou vlastní práci. „Obzvlášť pokud jde o třetího Zaklínače, který byl velmi úspěšný a lidé trávili stovky hodin prozkoumáváním jeho úžasného světa,” říká Pearse s tím, že právě Zaklínač je pro autory tím největším soupeřem. „Benchmarkem se staly už naše předchozí hry, vždy se snažíme o to samé. To znamená, že vždy chceme udělat věci lépe. Zároveň vnímáme změny a sami sebe se ptáme, jak je můžeme využít k vlastnímu prospěchu. Vždy se ale snažíme vytvořit žánr definující a přelomové hry.”

V rozhovoru Pears také potvrdil, že se opakovaně vraceli k deskové hře od Mika Pondsmithe, která se pro RPG stala předlohou. „Byla pro nás velkou inspirací. Mnoho z nás má na stole příručku. Deskovku jsem hrál, stále se k ní vracíme když potřebujeme pomoc,” vysvětlil a dodal, že deskovku vnímají jako silný základ.

Cyberpunk 2077 by měl vyjít 19. listpopadu, pokud tedy nedojde k dalšímu odkladu. Brzy bychom se měli dočkat také další epizody Night City Wire.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama