TinyBuild kupuje tvůrce Hello Neighbour
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka TinyBuild kupuje tvůrce Hello Neighbour

TinyBuild kupuje tvůrce Hello Neighbour

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 7. 2020 16:44
Reklama

Vydavatelství tinyBuild se soustředí zejména na indie tituly, a v tomto vzoru také pokračuje jejich další akvizice – společnost si totiž zakoupila vývojáře Hello Neighbor, kteří dříve sídlili pod studiem Dynamic Pixels. Ti se nyní přesunou do nového Eerie Guest Studios v nizozemském městě Hilversum.

Cena akvizice nebyla zveřejněna, dle tinyBuild se ale odehrává pod celkovou investicí ve výši 15 milionů dolarů, která jde nejen do studia samotného, ale také do další podpory vývoje této franšízy. Koupě studia je pak v rámci strategie tinyBuild vyrovnat se konkurenci. „Místo toho, abychom se soustředili na jednu vydavatelskou smlouvu je lepší vybudovat si silné a zábavné značky. To znamená velkou in-house vývojářskou infrastrukturu, která může podporovat jak interní, tak externí studia.“

Hello Neighbor si jinak nevede vůbec špatně. Hra o zjišťování tajemství našeho zvláštního souseda přilákala spoustu hráčů, a celkově se stáhlo na 30 milionů kopií. Úspěch zaznamenaly i knihy, kterých se prodalo přes 2 miliony, což znamená příjem ve výši 16 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama