Microsoft zařadí xCloud do Xbox GPU
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft zařadí xCloud do Xbox GPU

Microsoft zařadí xCloud do Xbox GPU

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 7. 2020 14:36
Reklama

Společnost Microsoft, respektive její konzolová divize Xbox a potažmo šéf této divize Phil Spencer, přinesli fanouškům skrze oficiální blog obsáhlou zprávu. Vyčerpávající příspěvek vyjmenovává řadu důvodů, proč je Xbox konzole vysoce zaměřená na hráče, přináší však i zajímavé novinky.

Stěžejní informací jsou plány Microsoftu týkající se streamovací služby xCloud. Ta stále funguje v testovacím režimu a je dostupná hráčům v jen omezené skupině zemí, čítající z evropských zemí mimojiné Německo, Dánsko, Belgii, Itálii, Nizozemí nebo Španělsko. Podporu České republiky a Slovenska společnost stále nepřinesla.

Víme však, že se od září stane služba xCloud součástí nabídky Xbox Game Pass Ultimate. Nemá přitom dojít k žádné úpravě cenové politiky, za cenu Game Pass Ultimate (339 českých korun měsíčně) tak teoreticky dostanete možnost odkudkoliv prostřednictvím cloudu hrát několik desítek až stovek podporovaných her, a to i na mobilních zařízeních jako jsou smartphony a tablety. Spencer přímo zmiňuje, že si na konci roku budete například moct zahrát s kamarády Halo Infinte, a to všude, nezávisle na vlastnictví konzolí.

To už je velmi exkluzivní nabídka. Otázkou tak zůstává, kdy začne platit i pro české a slovenské hráče.

Microsoft taktéž reaguje na tvrzení konkurenční společnosti Sony, která jasně deklarovala, že hry určené pro platformu PS5 prostě na končící generaci konzolí neuvidíme. Spencer tvrdí, že Microsoft nikoho do nákupu nové konzole nutit nechce, stále tedy platí dlouhodobý plán vydávání first-party titulů i na Xbox One a Xbox One X. Ten by měl platit minimálně po dobu dvou let od spuštění prodeje Xbox Series X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama