Sony chce údajně zvýšit produkci PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony chce údajně zvýšit produkci PS5

Sony chce údajně zvýšit produkci PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 7. 2020 10:15
Reklama

Už před několika měsíci Sony dávalo najevo, že nechce vytvořit tolik konzolí PS5, jako bývalo zvykem – ať už z důvodu toho, že konzole bude (nejspíše) drahá, a nebude o ní takový zájem, tak také z důvodu toho, že krize spojená s koronavirem mohla způsobit výpadky v příjmech lidí.

Jak se ale zdá, Sony se přepočítalo a své plány bere zpátky. Dle webu Bloomberg totiž Sony původně plánovalo vyrobit okolo 5-6 milionů kusů PlayStationu 5 do konce března 2021. Tento plán se ale vzhledem k údajnému zvýšenému zájmu o hraní mění.

Sony tak nově chce do konce září vyrobit 5 milionů kusů, a mezi říjnem a prosincem dalších 5 milionů, a to aby zasytili zájem o novou generaci konzolí. Dost možné je ale to, že stejně nebude dostatek – logistika a fakt, že se většina konzolí vyrábí v Číně může zapříčinit to, že se konzole do obchodů nedostanou včas.

Údajně se také plánuje zvýšení produkce ovladačů DualSense, kterých mělo být vyrobeno 10 milionů. Tak doufáme, že Sony počty dobře zvážilo, a že dojde na všechny potencionální zákazníky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama