Far Cry 6 se inspiruje ostrovem Kuba
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Far Cry 6 se inspiruje ostrovem Kuba

Far Cry 6 se inspiruje ostrovem Kuba

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 7. 2020 08:09 1
Reklama

Včerejší odhalení pokračování oblíbené série stříleček v otevřeném světě nám odpovědělo na několik zásadních otázek. Potvrdila se většina spekulací, hlavní zápornou postavu ztvárí herec Giancarlo Esposito, příběh se odehraje na tropickém ostrově a točit se bude kolem revoluce.

Konkrétně zřejmě budeme s dabovaným hlavním hrdinou, potažmo hrdinkou (hra nabídne volbu pohlaví postavy) Dani Rojas vytrhávat moc právě z rukou Esposita v roli diktátora Antona. Malý kousek ráje okupovaný tvrdou diktaturou se nazyvá Yara, a vývojáři si jej vybrali prý proto, že chtěli v novém Far Cry zpracovat guerillovou válku. A k té se motivy připomínající legendární ostrov Kuba ideálně hodí. 

Příběhový designér Navid Khavari ve svém blogovém příspěvku popisuje, že se na Kubu vydal celý tým vývojářů, aby nasál atmosféru a promluvil se skutečnými guerillovými vojáky a místními obyvateli.

Hratelnost má nabídnout celou řadu novinek. Především by se měla výrazně více opírat o boje ve městech. Ostrov Yara nabídne rozsáhlé hlavní město Esperanza s vyššími budovami, boje tedy naberou nový, vertikálnější spád. Zároveň se (alespoň na chvíli) můžeme rozloučit s moderní technikou, vozy a zbraněmi. Yara je totiž podobně jako jeho skutečná předloha vlivem ekonomické izolace zaseknutý v čase a většina technologií pochází z přelomu 60. a 70 let.

Jakou roli sehraje Diego, syn Antona, který zároveň účinkoval v elegantním traileru, zatím nevíme. Vzhledem k tomu, že se Far Cry 6 odehrává v současnosti, však zřejmě můžeme zamítnout spekulace o tom, že je Diego mladší verzi oblíbeného záporáka Vaase. Zároveň je na pováženou, zda se i šestka, vzhledem ke konci pátého dílu, odehrává ve stejném univerzu, jako předchozí díly. 

Far Cry 6 vychází 18. února 2021 na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC a Stadia. K nejlepší sběratelské edici mimochodem dostanete plamenomet (samozřejmě jen repliku).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama