AC Valhalla vyjde v listopadu, i s kočkami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC Valhalla vyjde v listopadu, i s kočkami

AC Valhalla vyjde v listopadu, i s kočkami

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 7. 2020 08:49 14
Reklama

Včerejší leak se potvrdil, nové pokračování velmi úspěšné série Assassin’s Creed vyjde 17. listopadu na současné generaci konzolí, a nabídne i bezplatný upgrade na tu nadcházející. Zároveň jsme v rámci streamu Ubisoft Forward byli svědky řady nových záběrů přímo z hraní.

Přímo v rámci show jsme mohli vidět několik minut boje, obléhání, stavění osady a kormidlování lodě, těsně po ní navíc následovala další půlhodina, která ve štědrých detailech odhalovala řadu detailů. Například jsme se dozvěděli, že bude hlavní hrdina Eivor mít možnost lovit ryby pomocí lanka s háčkem. Lovení ryb navíc nebude jen tak nějakou kratochvílí, bude důležité z toho důvodu, že ve hře nebude přítomno automatické obnovování zdraví, ale vývojáři hráče donutí lovit a sbírat zvěř a rostliny přímo ze světa. Také se zdá, že nebude existovat jen univerzální “ryba”, ale Valhalla nabídne kompletní systém druhů ryb s různou velikostí, hodnotou a místem výskytu.

Jednou ze změn oproti předchůdcům je možnost libovolně přepínat pohlaví hrdin(k)y Eivor. A do historické éry vikingů se může podívat i opravdová protanostka Laya. To vše umožní blíže nespecifikovaný upgrade technologie Animus, který by měl mít velmi výrazný dopad na příběh hry.

Další, nejzásadnější novinkou jsou kočičky. Chlupatí “spolubojovníci” se k vám mohou při toulkách světem přitulit, následně i připojit a později se budou stočení do klubíčka plavit v trupu vaší lodi. Zatím nevíme, zda je půjde pojmenovat, s kočkou v trupu se ale budete ještě dvakrát více bát ztroskotání…

Další novinky už se týkají spíše odhalení nových částí světa, putování ve sněhu, nového systému třímání zbraní, včetně novinek jako je bojová harpuna.

Assassin’s Creed Valhalla vychází 17. listopadu na Xbox One, PS4, PC (Epic Games Store i Uplay) a Stadia. Později bude k dispozici bezplatný upgrade na next-gen verzi hry. Přečtěte si také dojmy přímo z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama