Sony investuje 250 milionů USD do Epic
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony investuje 250 milionů USD do Epic

Sony investuje 250 milionů USD do Epic

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 7. 2020 07:59 3
Reklama

Japonský hardwarový gigant Sony rozšiřuje své portfolio. Server GamesBeat přišel s informací, dle které měl investovat zhruba 250 milionů amerických dolarů (v přepočtu necelých 6 miliard českých korun) do společnosti Epic Games. To nicméně neznamená žádné překotné změny, Sony se tak stalo jen minoritním vlastníkem akcií. 

Sami představitelé firem obchod popisují jako “stvrzení dlouhodobě velmi blízkých vztahů mezi Epic Games a Sony”. Partnerství má pomoci v propagaci připravovaného enginu Unreal Engine 5 (pomocí platformy PlayStation 5) a umožnit vývojářům Epic dále pracovat na “vytváření unikátních zážitků pro zákazníky i vývojáře”.

Epic ale upozornil fanoušky na to, že investice nijak nezasahuje do jejich práva vydávat hry a poskytovat své služby na jiných platformách, projekty poháněné Unreal Enginem 5 budou tedy i nadále vycházet na Xbox Series X. Ostatně je na něm postavena například jedna z nejpopulárnějších značek exkluzivních platformám Microsoftu, Gears of War.

Vedle Sony už déle vlastní (pravděpodobně výrazně větší) podíl v Epicu čínská společnost Tencent. Ta v roce 2013 zakoupila 40 % firmy za 330 milionů dolarů. Hodnota Epic Games však od té doby díky úspěchu Fortnite a distribuční platformy Epic Games Store výrazně vzrostla. Dle červnových informací magazínu Bloomberg je v současnosti společnost naceněna na zhruba 17 miliard dolarů (v přepočtu více než 400 miliard českých korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama