Maxime Beland odchází z Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Maxime Beland odchází z Ubisoftu

Maxime Beland odchází z Ubisoftu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 7. 2020 08:24 3
Reklama

Poslední týdny byly pro herní průmysl celkem těžkou zkouškou, a to kvůli obrovské vlně obvinění ze sexuálního obtěžování, rasismu nebo dalších jiných činů. Celá tato kauza se dotkla opravdu mnoha společností, ve velkém dopadla i na celý Ubisoft. Kromě mnoha tvrzení o zlepšení kultury i sestavení aplikace pro zasílání obvinění došlo k dalšímu kroku – Maxime Beland, kreativní ředitel Splinter Cell a série Far Cry, odchází z Ubisoftu.

Proti jeho osobě bylo vedeno hned několik obvinění, jedno z nich bylo detailně vyzobrazeno i v článku na Kotaku, kde měl Beland škrtit zaměstnankyni na launch party Far Cry 4. Report ale dále tvrdí, že kultura v celém Ubisoft Toronto je problémová a agresivní vůči ženám. To vše pak mělo zapříčinit právě odchod Maxime Belanda.

„Maxime Beland, místopředseda rady, odchází ze své role v Ubisoftu, a to okamžitě. I přes jeho rezignaci budeme stále zkoumat obvinění vůči jeho osobě. Společně s tím byl Tommy Francois, viceprezident kreativních služeb, postaven do disciplinárního volna, a to až do výsledků zkoumání.“

Maxime Beland se do Ubisoftu vrátil tento rok poté, co jej převzalo studio Epic Games. Jeho cesta skrze Ubisoft je velmi zajímavá, a podílel se na většině důležitých sérií – jako herní designer na Assassin’s Creed, kreativní ředitel na Splinter Cell Blacklist a Conviction nebo jako kreativní ředitel Far Cry 4 i spin-offu Primal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama