Tencent zakládá nové AAA studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent zakládá nové AAA studio

Tencent zakládá nové AAA studio

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 7. 2020 11:11 1
Reklama

I když má gigant Tencent spoustu vlastních studií zejména v Číně, očividně se chce zaměřit i na velké tituly vhodnější pro západ. Ve Spojených státech tak vznikne nové studio v Orange County, tedy v Kalifornii, které se zaměří na tvorbu AAA hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

Správa studia spadá pod Lightspeed & Quantum studio, které bylo založeno už v roce 2008 jako jedno ze čtyř studií sídlících mimo území Číny. Zajímavé je ale to, že na starosti jej bude mít Steve Martin, průmyslový veterán, který dříve sloužil jako manažer studia Rockstar a vedoucí práce na GTA V a RDR2. V novém studiu bude jak spravovat studia, tak bude sloužit jako výkonný producent vývoje.

Mimo to jeho nabídku přijmuli i bývalí zaměstnanci z Rockstaru, Respawnu, 2K nebo Insomniac. „Chceme vytvořit novou éru herní kultury kombinací světového vývoje a pracovního prostředí bez stresu. Od prvního dne se náš tým soustředí na tvorbu her největšího kalibru, a to včetně integrity, aktivity, kolaborace a kreativity" tvrdí Steve Martin.

O svém projektu Martin nic neprozradil, pouze to, že bude pro novou generaci konzolí a půjde o open world.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama