Nintendo v Evropě končí s klíči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo v Evropě končí s klíči

Nintendo v Evropě končí s klíči

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 7. 2020 10:36 2
Reklama

Je zvykem, že velkou část herní produkce velkých společností pořídíte na takzvaném “šedém trhu” za výhodnější cenu. To bylo možné především díky tomu, že vedle klasické digitální distribuce vydavatelé umožňují obchodníkům nakupovat sériové klíče. Společnost Nintendo ale v Evropě s touto praktikou přestane.

“Po pečlivém přezkoumání vyvíjejícího se evropského trhu v posledních letech se Nintendo rozhodlo ukončit dostupnost download kódů, pro jeho vlastnoručně vydávaný software, skrze prodejce, s platností od 1. července 2020,” oznámila společnost oficiálně. V praxi se změny týkají first-party tvorby, tedy her značek Mario, Pokémon, Animal Crossing a dalších. 

Nintendo bude tedy nadále distribuovat klíče fungující jako poukázky s měnou eShop funds, členství ve službě Nintendo Switch Online a klíče k dodatečnému obsahu ve formě DLC a podobně. To samé platí i pro hry, které vydávají vydavatelé třetích stran.

Nově tak zůstanou jen dvě možnosti jak získat first-party hry Nintenda, a to klasickou koupí fyzické kopie v krabičce, nebo (setrvale velmi drahých) digitálních verzí na oficiálním eShopu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama