HZD bude v některých regionech dražší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HZD bude v některých regionech dražší

HZD bude v některých regionech dražší

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 7. 2020 16:25 7
Reklama

Příští měsíc se PC hráči dočkají příchodu dříve exkluzivního titulu pro PlayStation Horizon: Zero Dawn. Už několik týdnů je možné si hru předobjednat na Steamu, a s tím se také pojí problémy. Jak už totiž bývá zvykem, hra není všude naceněna stejně, čehož hráči využívali.

Pomocí VPN se totiž ve velkém nakupovaly kódy například v Argentině, kde hra stála v přepočtu asi 7 dolarů. To je samozřejmě lákavá nabídka, ale kromě toho, že použití VPN je proti pravidlům Steamu, se Guerilla Games rozhodlo cenu několikanásobně navýšit.

Dle webu DSOGaming se tak například v Argentině cena zvýšila na trojnásobek, stejně jako v Turecku nebo v Rusku. Tím se také cena v některých regionech vyrovnala nebo předčila cenu na Epic Games Store, kde v počátku hra stála více než na Steamu.

Jeden z uživatelů upozorňuje na to, že není vhodné zneužívat jiné trhy kvůli tomu, že zdejší hráči mohou mít mnohem menší příjem než ti, pro které je cena stanovena výše. Už dříve se tento problém řešil ohledně přeprodávání klíčů na šedém trhu, kde vývojáři sami tvrdili, že s nízkými cenami sice moc nevydělají, na trh ale přinesou alespoň nějaký produkt, díky čemuž si hráči mohou ve volné chvíli zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama