Končí oficiální podpora a prodej Oculus Go
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Končí oficiální podpora a prodej Oculus Go

Končí oficiální podpora a prodej Oculus Go

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 6. 2020 13:47
Reklama

Oculus chtěl kromě celkem nákladných headsetů nabídnout i VR brýle, které nebudou tak drahé a postačí pro základní hraní nenáročných titulů. Právě proto vzniklo Oculus Go, které zaznamenalo celkem velký úspěch. Pro vlastníky tohoto headsetu ale přichází smutná zpráva – Go se oficiálně přestane podporovat.

Facebook tuto novinku oznámil  dnes. Společnost přestane kompletně prodávat nejen Go, ale všechny VR brýle 3DoF, a to zejména díky obrovskému úspěchu Oculus Quest. Tyto brýle, stejně jako Go, není třeba zapojovat do PC, navíc se ale s nimi můžete pohybovat v prostoru společně s dvěma ovladači v balení, postačující ke hraní například Beat Saberu.

Go bude do roku 2022 dostávat bezpečnostní záplaty i opravy bugů, už se ale nedočká žádných nových přídavků,  stejně tak už do Oculus Store nezamíří žádné nové aplikace. Oculus díky tomu slibuje mnohem větší zaměření se na Rift a Quest.

„Nastavili jsme si vysokou laťku pro obsah na Questu, abychom vybudovali platformu, kde si lidé budou jisté kvalitou her které si kupují, a vývojáři věděli, že jejich investice má velkou šanci na úspěch. S tím, jak nadále budujeme na tomto úspěchu, se naše kurátorství na obchodu nezmění. Se zdravým a udržitelným ekosystémem ale jsme otevřeni novým VR vývojářům.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama