Crash Bandicoot bude možná stát 70 eur
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crash Bandicoot bude možná stát 70 eur

Crash Bandicoot bude možná stát 70 eur

David Plecháček

David Plecháček

24. 6. 2020 15:02 29
Reklama

O zdražování her se mluví často, především v souvislosti s čím dál nákladnějším vývojem. Dnes jsme na toto konto například psali o Shawnu Laydenovi, který říkal, že cena her je od jeho začátku v byznysu stejná, ale vývoj je desetkrát dražší. Neuplynulo ani dvanáct hodin, a už se zdá, že máme první příklad hry, která se bude prodávat dráž, než je obvyklé.

Možná bychom v této pozici čekali například Cyberpunk, možná launchové hry nadcházející generace, zkrátka obří nákladné tituly, ale hrou, která se v tomto smyslu začala skloňovat nejčastěji, je nový Crash Bandicoot: It's About Time. Stále čerstvě oznámená hra sice nemá oficiální cenovku, prakticky všechny jazykové mutace Amazonu ale aktuálně nabízejí hru v přepočtu za 70 eur, tedy o deset víc, než bylo dosud obvyklé.

Jako první přinesl informaci magazín JeuxVideo, který odkazoval na francouzskou verzi Amazonu, kde se Crash Bandicoot 4 prodává za 69 eur. Později se ale s dalšími podobnými zprávami začali objevovat i další weby odkazující na lokální prodejce. Otázkou je, jestli by šlo jen o fyzické edice – v případě digitálních edic se totiž například na stránkách PlayStationu, případně na Microsoft Store, hovoří o cenovce 1799 korun.

Zatímco PS4 verze nabízí za nákup digitální verze bonusy (Totally Tubular Skins pro Crashe i Coco), verze na Amazonu se zdají být bez jakéhokoliv bonusu, který by vyšší cenu ospravedlnil, ať už v podobě in-game předmětů, nebo v rámci edice (např. Steelbook). Nabízí se dvě možnosti: Buď se Amazon plete a uvádí na svých stránkách jen mylnou cenovku, nebo zdražování přichází dříve, než někdo myslel.

Zatím není zřejmé, jestli vůbec nějaké vyšší edice budou. Activision oznámil, že v prodeji bude i artbook, ten ale na rozdíl od hry nevyjde 2. října, ale až 26. října. Stát by měl přibližně 45 dolarů, přičemž by měl obsahovat přes tři sta stránek.

Požádali jsme tuzemského distributora hry o oficiální vyjádření, ten ale prozatím situaci nijak nekomentoval. Pokud se k situaci vyjádří, informace doplníme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama