Streamovací platforma Mixer končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Streamovací platforma Mixer končí

Streamovací platforma Mixer končí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 6. 2020 06:19 5
Reklama

Někdy vám k úspěchu nepostačí ani obrovský balík peněz, a to navíc pokud stojíte před soupeřem se silným jménem. Přesně to pocítil Microsoft, který oznámil, že bude rušit svou velmi ambiciózní ale neúspěšnou streamovací platformu Mixer, konkurenci Twitche.

Microsoft se v minulosti snažil s Mixerem konkurovat největšímu hráči na poli streamování Twitchi, a to například tím, že si za obrovské peníze „odkoupil“ dvě jeho největší tváře - Ninju a Shrouda. Těm vedení dle různých zdrojů slíbilo okolo 20 až 30 milionů dolarů ročně, tedy okolo 700 milionů korun. Jak ale nyní prozradil Phil Spencer, nepodařilo se dosáhnout čísel, které Microsoft chtěl a potřeboval. „Začali jsme celkem pozadu, co se týče měsíčních aktivních diváků v porovnání s dalšími velkými hráči. Myslím si, že komunita Mixeru bude prosperovat ze širokého spektra diváků, které Facebook má, a také ze schopnosti nalákat hráče speciální cestou přes platformu, kterou Facebook má.“

Mixer se tak spojuje s Facebook Gaming, taktéž streamovací platformou, která sice stále zaostává za Twitchem nebo YouTube Gaming, může být ale díky síle Facebooku velkou příležitostí do budoucna. Od 22. července se všechny stránky na Mixeru budou odkazovat na Facebook Gaming, partneři Mixeru dostanou status partnera i na Facebooku a lidé, kteří si předplatili nějaké tvůrce, dostanou dárkovou Xbox kartičku s kreditem.

I když má Microsoft exkluzivní smlouvu s několika streamery, všichni prý budou ze své smlouvy vypuštěni a mohou se připojit kamkoliv budou chtít – klidně i na svůj původní domov. Facebookem by navíc neměla být náhodou. Microsoft sem chce zamířit i se svou službou xCloud, kdy by si hráči mohli pomocí jednoho tlačítka zapnout hru, kterou streamer právě hraje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama