Nintendo se přestane snažit o mobilní trh
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo se přestane snažit o mobilní trh

Nintendo se přestane snažit o mobilní trh

David Plecháček

David Plecháček

23. 6. 2020 12:32
Reklama

Není to tak dávno, co se Nintendo údajně chtělo zaměřit na mobilní trh. Prapůvod těchto plánů hledejme u mobilního hitu Pokémon Go. Ačkoliv hru vyvíjela a v roce 2016 vydala společnost Niantic, Nintendo je jedním z majitelů slavné značky a hodlalo úspěch samo zopakovat. Teď ale svou strategii přehodnocuje.

Rozhodnutí zaměřit se na mobilní hry padlo na konci fiskálního roku 2014. První větší hrou ale byl Super Mario Run, který vyšel též v roce 2016. Už o rok později ale vedení společnosti přiznalo, že Mario nepřilákal tolik hráčů, kolik Nintendo myslelo. To platí i pro další silné značky, které se pokoušely na Androidech a iOS uspět, ať už jde o Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, Dr. Mario World nebo Mario Kart Tour. Vedle těchto her vycházeli i další Pokémoni, za zmínku stojí především nepovedený Pokémon Quest.

Dle zprávy agentury Bloomberg se zdá, že Nintendo příliš nových pokusů nechystá. „Nemyslíme, že na mobilních platformách budeme vydávat mnoho nových her,“ řekl prezident společnosti Šuntaro Furukawa. Hodnota akcií společnosti se od té doby propadla o čtyři procentní body. Společnost tak zároveň nepočekává, že by v aktuálním fiskálním roce pramenily nějaké výraznější zisky.

V roce 2014 se Nintendo, tehdy ještě v čele se svým prezidentem Satoru Iwatou, dohodlo na kooperaci se společností DeNA, která se podílela na většině výše zmíněných her. I z úst jejích představitelů zaznělo, že zřejmě bude trvat delší dobu, než se dočkáme nové hry z portfolia Nintenda s jejím podpisem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama