Epic odstranil z Fortnite policejní vozy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic odstranil z Fortnite policejní vozy

Epic odstranil z Fortnite policejní vozy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 6. 2020 09:34 2
Reklama

Protesty spojené s hnutím Black Lives Matter a obecně problematikou menšin ve Spojených státech amerických se stále promítají i do herního světa. Společnost Epic, která stojí za veleúspěšnou multiplayerovou střílečkou Fortnite, se rozhodla odstranit ze hry všechny policejní automobily. Přímou spojitost se zmíněnými událostmi nepotvrdila, je ale velmi pravděpodobná.

Zdroje (zejména magazín Wall Street Journal) nicméně naznačují, že se nejedná přímo o politický komentář, ale spíše o bezpečnostní opatření, které má zamezit kotroverzím. Fanoušci na Redditu totiž spekulují, že by v souvislosti s možnou existencí řiditelných vozidel mohlo dojít ke kauzám spojeným s tím, že po sobě hráči střílí v barvách policejních složek.

Blog Kotaku na druhou stranu upozornil na to, že odstraňování vozidel není v případě Fortnite nic neobvyklého. Hra navíc dosud k celé problematice přistupovala spíše opatrně, a i když hnutí Black Lives Matter podporovala, nijak se k ní nevyjadřovala a kladla důraz na svobodu vyjadřování politických názorů hráčů.

Nyní nám nezbývá nic jiného, než čekat na oficiální prohlášení Epicu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama