The Last of Us 2 je terčem hráčské kritiky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last of Us 2 je terčem hráčské kritiky

The Last of Us 2 je terčem hráčské kritiky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 6. 2020 13:34 166
Reklama

Uplynulo sice jen pár hodin od momentu, kdy mohli první obyčejní hráči proniknout do postapokalyptického světa The Last of Us Part II, na hodnotícím agregátoru Metacritic se však hromadí tisíce ostře kritických recenzí. Naštvaní fanoušci už dokázali průměrné hodnocení komunity stlačit na silně podprůměrnou známku 3.4. Kritika přitom přisuzuje novince naprosto špičkových 95.

V současnosti web registruje více než 7200 komunitních hodnocení, a i když se najde řada desítek, devítek od nadšených fanoušků, případně rozporuplné recenze ze “žluté” zóny (tedy průměru), velkou část záznamů tvoří mimořádně kritické nuly, jedničky a dvojky. Obsah podobných hodnocení je přitom velmi podobný. Hráči sice uznávají povedenou grafiku a zábavnou hratelnost, jasně však odsuzují příběh, který je “k smíchu”, “dementní”, “nesmyslný”, často “zesměšňuje”, “ponižuje”, “ničí” odkaz prvního dílu a podobně.

The Last of Us 2 je terčem hráčské kritiky
i Zdroj: Hrej.cz

Ostrá kritika se snáší i na to, jak jsou napsány postavy a asi nejčastější výtkou je přítomnost prvků tzv. SJW. To je zkratkou pro pojem “social justice warriors”, který se používá jako hanlivé označení osob, které uživatel fráze považuje za přecitlivělé nebo příliš sociálně angažované a tím pádem otravné. Taktéž se množí podezření z toho, že je pozitivní kritika ze strany médií způsobena úplatky.

Někteří fanoušci pak nemohou překousnout konec hry, který považují například za “příšerný” a “naprosté zklamání”.

První vlna kritiky se objevila již na začátku května, kdy na internet unikly některé klíčové cutscény s příběhovými zvraty. Stížnosti hráčů byly tehdy velmi podobné těm aktuálním.

Pavel byl s The Last of Us Part II nadmíru spokojený, co na první hodiny strávené ve hře říkáte vy? Podělte se v komentářích. Souhlasíte spíše s nadšenými reakcemi nebo patříte k rozzuřeným fanouškům?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama