Spekulace hovoří o 400 dolarech za XSX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace hovoří o 400 dolarech za XSX

Spekulace hovoří o 400 dolarech za XSX

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 6. 2020 16:34 18
Reklama

Dokud nám Microsoft ani Sony nepřinese oficiální potvrzení cenovky, je jasné, že hráči budou neustále spekulovat. Na fótu Beyond3D se ale objevila velmi odvážná spekulace od uživatele eastmen. Toho pak několik uživatelů na Twitteru či redditu označilo za prověřeného insidera, vše je ale potřeba brát s velkou nadsázkou.

O čem tedy eastmen hovoří? Nejdříve mluví o Lockhartu, někdy označovaném Xbox Series S. Překvapivě má jít o extrémně důležitý kus hardwaru, se kterým chce Microsoft zamířit do oblastí, kam s normální konzolí a její cenovkou jít nemůže.XSS má mířit na poloviční cenovku XSX. Zde ale eastmen podává další překvapení – Microsoft je prý připravený jít s cenovkou na 400 dolarů. 

„Myslím si, že lidé budou překvapeni s oceněním Microsoftu, a po konci července bude hodně lidí v šoku.“ Ve dlouhém příspěvku pak popisuje, že červenec má být pro Microsoft extrémně důležitým. „Nebude to o Sony, červenec je o průmyslu a chtějí, aby to byla noc „mic dropů“. Přijdou se strategií, kterou budují po několik let a chtějí, aby se Google, Amazon, Sony i Nintendo zatřáslo.“ Microsoft nemá prý problém se ztrátami, to si vykompenzuje větším podílem na prodeji her a větším počtem předplatitelů. „MS chce být tím, čím byl Netflix před 7 lety co se streamování týče, a nechce, aby mu to kdokoliv vzal.“ Kromě toho chce MS mít extrémně silné značky, v čemž proti němu zase stojí Nintendo. Tomu všemu pak nahrává právě Xbox Series S jakožto levný vstup do next-genu, kde budou vydělávat i na Game Passu. Kromě toho má konzole ke koupi nahrávat i velmi malá velikost.

Velmi odvážné tvrzení pak bylo to že jakmile přijde čas, má Microsoft, respektive Xbox Game Studios, vydávat hry každý druhý měsíc. A má jít o triple-A hry. Jak ke konci prozatímní diskuze eastmen říká, Microsoft nemá problém prodělat 50 dolarů na jedné konzoli, když následně může hráč zaplatit za předplatnou službu, kupovat si DLC nebo jiné hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama