Epic Games má prý hodnotu 17 mld. dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games má prý hodnotu 17 mld. dolarů

Epic Games má prý hodnotu 17 mld. dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 6. 2020 13:26
Reklama

Epic Games patří v současné době mezi velmi hlasitá jména. Studio stojí nejen za extrémně populárním BR Fortnite, ale také spravuje Epic Games Store s pravidelným rozdáváním her a nedávno se na PlayStationu 5 ukázalo také technologické demo Unreal Engine 5.

A společnosti se daří. Dle informací a zdrojů stránky Bloomberg se totiž brzy uzavře další kolo financování společnosti, díky čemuž má do společnosti přitéct dalších 750 milionů dolarů. Ještě zajímavější je ale to, na kolik bude Epic Games ohodnoceno.

Zdroje tvrdí, že celková hodnota společnosti se po zhodnocení této transakce má zvýšit na 17 miliard dolarů. Ještě v prosinci 2018 byla hodnota 15 miliard dolarů. To je pro tvůrce určitě skvělá zpráva, a do budoucna můžou další finance pomoct ještě více.

Fortnite nyní slouží nejen jako hra, ale také jako „inzertní plocha“ pro koncerty nebo trailery. Hráči se přímo ve hře mohli zaposlouchat do hlasu Travise Scotta nebo si užít premiéru traileru na film Tenet. Je jen otázkou, čeho se dočkáme v budoucnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama