Star Citizen vybral 300 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Citizen vybral 300 milionů dolarů

Star Citizen vybral 300 milionů dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2020 09:01
Reklama

Cloud Imperium Games si mohou ze svého seznamu odškrtnout další milník, jejich masivní projekt Star Citizen totiž dokázal skrze různé formy crowdfundingu vybrat neuvěřitelných 300 milionů dolarů (v přepočtu více než 7,1 miliardy českých korun). Je tak násobně největším herním a druhým největším crowdfundingem vůbec.

Posledních 50 milionů navíc vybral během pouhých 6 měsíců, ještě v prosinci loňského roku se totiž studio chlubilo překonáním čtvrt miliardy dolarů. Obzvlášť květen byl v tomto ohledu mimořádně lukrativní, do kasy přinesl více než 15 milionů z celkové částky.  O konkrétních důvodech pro takový nárůst lze samozřejmě jen spekulovat, najít lze ale například spojitost s onemocněním Covid-19 a s ním související motivaci vyplnit volný čas.

Projekt Star Citizen, respektive jeho komunitní financování,  vznikl v roce 2012 a stojí za ním tvůrce legendární série Wing Commander Chris Roberts. Hra je v současnosti stále v alfaverzi a oficiální web eviduje více než 2 713 000 zúčastněných hráčů.  Původní klasický formát komunitního financování nahradili tvůrci svým vlastním, v současnosti na hru přispívají hráči nakupováním in-game majetku. Ten se cenově pohybuje od pár dolarů až po tisícové položky.

Hra se tak někdy dostává do hledáčku kritiky, která se bojí přehnaného bobtnání slibovaného obsahu nebo tunelování investic.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama