Spekuluje se o portu Bloodborne na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekuluje se o portu Bloodborne na PC

Spekuluje se o portu Bloodborne na PC

David Plecháček

David Plecháček

5. 6. 2020 08:39 15
Reklama

Spekulací o sérii Bloodborne se v minulosti objevilo hned několik. Není divu, dílo Hidetaky Mijazakiho má takřka kultovní status, a fakt, že je exkluzivní pro PlayStation 4, z něj dělá horkého adepta na pokračování a vytěžení značky na maximum. Že by se ale spekulovalo nad tím, že přijde o svou exkluzivitu, si nepamatujeme. Přesto se tak děje.

Bloodborne je nově hratelný na počítači, ale jen pokud si předplácíte PS Now a tato služba je ve vašem regionu dostupná. V České republice ani na Slovensku ale její oficiální podpora chybí, a tak pokud nemáte PlayStation 4, Bloodborne si nezahrajete. Nejnovější tweet známého insidera Wario64 ale napovídá, že se věci mohou vyvinout i jinak.

Wario64 patří mezi nejznámější neznámé osobnosti herního průmyslu. I když veřejnost neví, o koho se jedná, díky svým zdrojům a přesným informacím jej často citují nejznámější herní média. V posledním příspěvku sice jen připomněl vydání Bloodborne v rámci PS Now, ale k textu nezapomněl připojit i drobnou poznámku, díky které herní svět soudí, že Bloodborne na počítačích bude i mimo streamovací službu společnosti Sony.

„Můžete si zahrát Bloodborne na PC skrze PS Now... nebo můžete počkat o něco déle.“ Zatímco první část zprávy je všeříkající, co Wario64 myslí oním koncem, se můžeme jen domnívat. Bloodborne by ale nebyla první původně exkluzivní hra, která by o svou exkluzivitu přišla, v tomto smyslu je potřeba připomenout Horizon: Zero Dawn, který je ve verzi pro PC též oznámený. Sony ale poměrně jasně řeklo, že podobné kroky nebudou pravidlem, a svět se jen dohadoval, proč jde zrovna o Horizon. Jedním z vodítek může být engine Decima, nástroj společnosti Guerrilla využívá i Hideo Kodžima u Death Stranding, jehož hra vyjde na počítačích v létě. Pro Guerrillu by tak teoreticky nemusel být port tak obtížný.

Jenže fakt, že Horizon míří na PC, rozvířil i debaty na téma, které další hry budou následovat. Možností se vyrojilo hned několik, od Dreams až po The Last of Us. K žádnému z úniků se ale nevyjádřil nikdo s dostatkem ověřených zdrojů, v tomto smyslu je aktuální situace s Bloodborne odlišná. Kromě Waria o portu hovoří i uživatelka CaseyExplosion, spekulace potvrdilo i několik lidí na diskuzním fóru ResetEra.

Někteří navíc jdou ještě dál a začínají spekulovat nad tím, proč se o hře začalo mluvit v noci ze včerejška na dnešek. Určitá skupina hráčů soudí, že jsme Bloodborne původně měli vidět ve verzi pro PS5 na odložené akci Sony, která měla proběhnout právě ve včerejších večerních hodinách, a možná vedle toho rovnou zjistit i existenci portu. To už se ale pohybujeme na velice tenkém ledě. Jistá je však jedna věc – Japan Studio, které by se zřejmě o vývoj staralo, aktuálně nemá žádnou oznámenou hru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama