Next-gen SSD má skutečně změnit hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Next-gen SSD má skutečně změnit hry

Next-gen SSD má skutečně změnit hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 6. 2020 08:15 17
Reklama

Je jasné, že pokud se tvoří nová hra, která má oslovit co největší počet hráčů, a tím pádem také vydělat co nejvíce peněz, musí se vytvořit na co největší počet platforem. Dosluhující generace konzolí tak v mnohem brzdí další vývoj her, které by mohli být hezčí, detailnější nebo rozsáhlejší. Brzy ale dorazí nová generace, a tím se i razantně změní vývoj AAA her. Svědčí o tom i tvrzení Epic Games.

To sice mnoho hráčů zná jako tvůrce Fortnite, studio ale stojí i za extrémně používaným enginem Unreal Engine. Před pár týdny došlo na ukázku z tohoto enginu, který běžel na PlayStationu 5. A jak Epic Games tvrdí, příchod nové generace změní hry, což bude dobré i pro hráče na PC.

Při psaní Unreal Engine 5 se totiž určité části kódu psali „s myšlením na PlayStation 5“. A to zejména kvůli extrémně rychlému SSD disku. V současné chvíli totiž hry nedokáží využít plný potenciál NVMe SSD disků, a není tedy moc velký rozdíl mezi hraním na „běžném“ SATA SSD, které dokáže číst a psát rychlostí okolo 600 MB/s, a NVMe SSD, jejichž rychlost se pohybuje v několika GB/s.

Právě to by se ale s UE5 mělo změnit. „Možnost streamovat obsah v extrémních rychlostech dovolí vývojářům vytvořit hustší a detailnější prostředí, a změní tím jak přemýšlíme o streamovaném obsahu. Má to takový dopad, že jsme přepsali naše jádrové I/O subsystémy pro Unreal Engine s ohledem na PlayStation 5.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama