Naughty Dog nezmínilo autorku coveru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Naughty Dog nezmínilo autorku coveru

Naughty Dog nezmínilo autorku coveru

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 6. 2020 13:40 3
Reklama

Včera jsme vám přinesli záběry, které PlayStation používá pro propagaci The Last of Us 2. V tom si Ellie zpívá skladbu True Faith od New Order. Bohužel ani tentokrát se Naughty Dog neobejde bez problémů s autorskými právy, respektive s údajným nezmínění autora.

Proti traileru se totiž ohradila zpěvačka Lotte Kestner. „Hele, jste si vědomi toho, že True Faith cover, který jste dali do vašeho Last of Us 2 traileru, je replika mého coveru, který vyšel před 10 lety? Napsala jsem originální části, které nejsou v původní písničce, které přesně zkopíroval ten kdokoliv kdo to zpíval. Mám zlomené srdce. Vaši fanoušci si toho očividně všimli, protože mi píšou pod moje staré video, protože si myslí, že je to stejná písnička. Zmínka? Kompenzace?“

Právě ona originální část, kterou Kestner napsala (vokály znějící od 3:30), se má objevovat i v onom traileru. Je dost možné, že si toho je Naughty Dog vědomo, protože původní video na PlayStationu bylo nějakou dobu skryto. Je otázkou, jakým způsobem k tomu bude Sony přistupovat. Cover, který nahrála Kestner, totiž nejspíše nemusí být pod autorským právem, jelikož licence pro nahrání coveru tuto záležitost nepokrývá. Sony si pak mohlo použití písničky dojednat s původní hudební skupinou.

Není to ale poprvé, co Naughty Dog má podobné problémy. V minulosti se například stalo, že v traileru na Uncharted 4: A Thief’s End se objevil obraz ze hry Assassin’s Creed IV. Studio se za toto následně omluvilo. V případě první TLOU pak Naughty Dof použilo mapu metra v Bostonu, na kterou měl práva kartograf Cameron Booth. Tomu se vývojáři následně omluvili a poslali kompenzaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama