Nejnižší rating E dostala hra pro dospělé
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejnižší rating E dostala hra pro dospělé

Nejnižší rating E dostala hra pro dospělé

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 6. 2020 04:00 2
Reklama

Ratingové komise jsou v herním průmyslu velmi specifickými institucemi. Bez nich je prakticky nemožné globálně hry distribuovat, někdy ale působí nemalé problémy. Obvykle jde o jejich přísné limity, především co se sexuálního obsahu týče, tentokrát ale americká asociace ESRB přešlápla v opačném směru.

Na Nintendo Switch totiž vyšel nezávislý titul Do Not Feed the Monkeys, jehož premisou je šmírování řady nic netušících obyvatel města, kteří pod vaším “dohledem” řeší své každodenní strastu. Ty zahrnují sexuální motivy včetně sexuálního násilí, alkohol a s ním spojené problémy i užívání tvrdých drog. A tato hra, ve které jste svědky vraždy v přímém přenosu, tajemný pošťák vám doručuje zásilky kokainu  a vaší zábavou může být vydírání, je dle ESRB vhodná i pro nejmenší hráče.

Rating E (for everyone, neboli pro všechny) je o to zvláštnější, že se sami autoři ze studia Alawar na Twitteru omluvili hráčům za zpoždění způsobené právě změnami hodnocení od ESRB. V současnosti je ale hra i s pochybnou nálepkou plně k dispozici, a to včetně dema.

Zůstává otázkou, zda komise nějakým způsobem pochybila a vedle “tvrdších slov” a “náznaků požívání alkoholu” skutečně žádné jiné negativní prvky ve hře neshledala, nebo jde jen o databázovou chybu.

Evropský protějšek PEGI titul zatím nehodnotil, na Steamu totiž může vyjít i bez věkového ratingu. Mimo Spojené státy pak nemá svou vlastní kartu v databázi oficiálního webu Nintendo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama