Tencent nekupuje podíl v Bohemia Int.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent nekupuje podíl v Bohemia Int.

Tencent nekupuje podíl v Bohemia Int.

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 6. 2020 07:24 1
Reklama

Další české herní studio se z nezávislosti dostává pod křídla nadnárodního korporátu. Alespoň to včera večer tvrdil web The Information, který měl mít zdroj blízký této transakci. Společnost Tencent se dle spekulace rozhodla zainvestovat do Bohemia Interactive. Za podíl mezi 70-80 procenty měl Tencent vývojářům zaplatit 260 milionů dolarů, tedy přes 6 miliard korun.

Společnosti Tencent není herní průmysl cizí. Technologický korporát má pod sebou kromě obrovských společností jako WeChat také studio Riot Games, vlastní ale majoritní podíl také v Grinding Gear Games (Path of Exile) nebo 40 % v Epic Games. Dle analytika Daniela Ahmada, který se pro web The Information vyjádřil, chce Tencent se vstupem do Bohemia Interactive konkurovat NetEase v sandboxovém žánru.

NetEase je další obrovskou společností, jenž taktéž zasahuje do herního průmyslu, a dokázala si ulovit distribuci Minecraftu do Číny. I když Bohemia Interactive tvoří Armu, DayZ nebo Vigor, nejnovější počin Ylands cílí právě na sandboxové hraní pro mladší hráče. Tencent navíc české studio již zná. Před dvěma lety tyto dvě společnosti spolupracovali na distribuci Ylands na platformu WeGame. 

Během dnešního rána ale došlo k upřesnění celé situace, respektive k vyvrácení spekulací. Informaci o nepravdivosti zprávy přinesl ředitel marketingu Petr Poláček. "Není to pravda. Tencent nás nekupuje. Bohemia Interactive nadále zůstává nezávislým studiem. Nevíme, kde se tato informace vzala." Tvrzení následně potvrdil i majitel Bohemia Interactive Marek Španěl a studio vydalo oficiální stanovisko.

"Informace o vstupu společnosti Tencent do Bohemia Interactive, nebo dokonce o akvizici Bohemia Interactive Tencentem, která se nedávno objevila v médiích, se nezakládá na pravdě. Bohemia Interactive v minulosti vedla jednání o možné strategické spolupráci a může k tomu dojít i v budoucnosti. V současné chvíli se však nic nemění – Bohemia Interactive bylo a zůstává nezávislým studiem."

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama