Sega prý tvoří vlastní cloudovou službu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega prý tvoří vlastní cloudovou službu

Sega prý tvoří vlastní cloudovou službu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 6. 2020 12:38
Reklama

Minulý týden přinesl japonský novinář Zenji Nišikawa tvrzení, že v dalším díle magazínu Famitsu přinese článek o velké technologické novince. Mělo se jednat o stejnou novinku, jako šlo v případě Wired o představení PlayStation 5. Týden uběhl, a oznámení je zde.

Novinkou je nová cloudová služba od Segy, nyní pojmenována jako Fog Gaming. O tu bude tedy nejspíše zájem zejména v Japonsku, jelikož nejde o typickou cloudovou službu. Fog Gaming se totiž má soustředit na arkádové automaty, které jsou v tuto chvíli zasaženy rozsáhlými restrikcemi.

Fog Gaming má používat procesory a grafické karty umístěné v arkádových automatech, a to pro snížení nákladů i pro nízkou odezvu. To vše by pak mělo sloužit k tomu, aby si hráči mohli zahrát arkádové hry i mimo otevírací hodiny, a tyto podniky pak mohly mít nějaké další příjmy.

Další informace o Fog Gaming bohužel nemáme, není tedy jasné, jestli půjde skutečně pouze o hry na arkádových automatech, nebo půjde o větší záležitost. Jak jsme ale již zmínili, v Japonsku jsou tyto herny extrémně populární, a tudíž Sega může s novou technologií na zdejším trhu uspět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama