Double Fine zřejmě končí s vydáváním her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Double Fine zřejmě končí s vydáváním her

Double Fine zřejmě končí s vydáváním her

David Plecháček

David Plecháček

3. 6. 2020 10:09
Reklama

Společnost Double Fine je sice známá pro své svérázné tituly a též pro chystané pokračování Psychonauts, ale nějaký čas pomáhala i s vydáváním nezávislých her ve vlastním labelu Presents. Jenže ten se pomalu ale jistě rozpadá. Nejprve z jeho čela odešel dlouholetý manažer Double Fine Greg Rice, a nyní se zdá, že Presents končí úplně.

Informace však nepochází přímo od vedení společnosti, ale od studia Boneloaf, které spolu s Double Fine chystalo vydání vlastní zběsilé multiplayerové hry Gang Beasts. K tomu ale zřejmě nedojde. Společné cesty, i přes počáteční idylické vztahy, se zřejmě rozdělují. „Double Fine nám dali cenné rady, poskytly nám perfektní podboru, a co je ze všeho nejdůležitější, stali se našimi přáteli a mentory. Milujeme Double Fine a vždy se k nám chovali fantasticky. To, co Tim (Schaffer, pozn. redakce) a celá jeho společnost vybudovala, je neuvěřitelné, ale bohužel s tím, jak Double Fine Presents přestává být po začlenění Double Fine do Xbox Game Studios prioritou, je ten nejlepší čas pro Boneloaf postavit se sami... na vlastní nohy a vydávat Gang Beasts samostatně,“ píše se na v rámci příspěvku na webu hry.

Ačkoliv se příspěvek primárně týká multiplayerového titulu od britských vývojářů, pro průmysl je zajímavější zpráva v pozadí, která jasně říká, že Presents je pro Double Fine okrajovou záležitostí, možná i minulostí. Je totiž otázka, jestli s ním vůbec počítá, a vše napovídá tomu, že nikoliv. V rozhovoru pro magazín Destructoid Schafer v minulosti řekl, že neví, jestli vůbec dává smysl mít vydavatelství v rámci druhého vydavatelství. „Jak se Double Fine Presents vyvine je v tuto chvíli nejasné,“ říkal loni v září.

Komplikované téma zřejmě vyústilo v to nejlogičtější řešení. Double Fine své vlastní ambice pomáhat nezávislým autorům skrečovalo. Ostatně na pomoc takovým studiím se může nadále soustředit samotný Microsoft, pod nějž Double Fine aktuálně spadá, a to skrze iniciativu ID@Xbox. To však zřejmě není cesta studia Boneloaf. Jejich Gang Beasts aktuálně vyhlížejí verzi 1.13, na Steamu by se beta verze měla objevit příští měsíc a posléze vyjít na ostatních platformách (tj. Vedle Steamu na Humble Bundle, PS4, Xboxu One, Oculu Rift a Oculu Rift S). Níže se můžete podívat na starší trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama