Placení za Trackmanii prý není předplatné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Placení za Trackmanii prý není předplatné

Placení za Trackmanii prý není předplatné

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 6. 2020 13:12 4
Reklama

Když Ubisoft oznámil novou Trackmanii, respektive dovolil zveřejnit dojmy z hraní, které vyšly i u nás, ukázali vývojáři nový systém placení za hru. V základu bude hra zcela zdarma, ke tvoření tratí, které jsou alfou a omegou série je pak nutné zaplatit 10 dolarů za rok. Za plný „klubový“ přístup ke speciálním závodům, ligám i skinům pak musí hráči zaplatit 30 dolarů za rok.

Tento přístup se hráčům moc nelíbil. Jedni volali po přístupu zcela zdarma, druzí po jednotné ceně, za kterou by dostali přístup ke všemu navždy, a třetí se obecně odvolávali na nevoli k předplatnému. Ubisoft si ale začal pohrávat se slovíčky, a svou monetizaci se rozhodl nevydávat za předplatné.

Na fóru Maniaplanet tak jeden z vývojářů vydal toto prohlášení. „Ve skutečnosti toto není předplatný model, ale přístup ke hře po limitovanou dobu. Zaplatíte za přístup ke hře na jedno období a to je vše. Jakmile váš čas dojde ke konci, musíte si hru koupit znovu, a to na takovou dobu, po kterou k ní chcete přistupovat.“

Je otázkou, proč se Ubisoft vyhýbá slovu „subscription“, a místo toho vlastně používá jeho definici. Pokud máte pravidelně platit za nějaký obsah, který jinak nezískáte, je to předplatné. Stejné předplatné jako v případě Xbox Game Pass, EA Access nebo i třeba u časopisů. Ubisoft se ale očividně tohoto slovíčka bojí, a u hráčů si za to vývojáři vysloužili posměch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama