EGS prý drží 15% podíl na PC trhu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EGS prý drží 15% podíl na PC trhu

EGS prý drží 15% podíl na PC trhu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 6. 2020 11:36 2
Reklama

Tim Sweeney, ředitel Epic Games, byl nedávno vyzpovídán redaktory webu GameSpot. Došlo na několik témat, mimo jiné také to, jak se daří obchodu Epic Games Store. Sweeney je velmi spokojen, a dle jeho slov už v tuto chvíli EGS ovládá 15 procent trhu s PC hrami. Nebylo by to ale bez her zdarma, které se společnost rozhodla poskytnout, a samozřejmě se setkala s negativní kritikou od hardcore Steam fanoušků.

Dle Sweeneyho ale rozdávání pomáhá i vydavatelům a vývojářům. „Pokud nejste do her jako je Satisfactory, nepůjdete a nekoupíte si jí, neutratíte peníze za tu hru peníze. Ale pokud jí dostanete zdarma, tak si uvědomíte, že je to skvělá hra. Lidé tím našli spoustu skvělých her. A to je benefit pro herní vývojáře. Většina vývojářů, kteří dali své hry zdarma, pak měli zvýšené prodeje na Steamu i na konzolích, protože se o dané hře mluvilo.

Sweeney ale také vyjádřil svou touhu po tom rozšířit Epic Games Store i na mobilní zařízení. „Rádi bychom přinesli EGS i na iOS a Android. Myslíme si, že je to dobrá cesta jak pomoct průmyslu pohnout se dopředu a je to také jiná cesta, kde si Epic jako herní vývojář vybudoval své publikum okolo Fortnite a naučil se, jak se starat o platformu na PC.“

Myšlenka přinést svůj vlastní obchod i na mobilní zařízení není zdejšímu průmyslu cizí. Android jakožto otevřená platforma už teď poskytuje místo například pro Samsung, Huawei i Amazon. Epic navíc už dříve vyjádřil nevoli k tomu dělit se o velká procenta z výdělků s Googlem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama