Virtuální LeMans se zúčastní řada hvězd
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Virtuální LeMans se zúčastní řada hvězd

Virtuální LeMans se zúčastní řada hvězd

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2020 10:34 1
Reklama

Letošní ročník legendárního závodu 24 hodin Le Mans se pojede také virtuálně, skrze závodní simulátor rFactor 2. Jeho závodní rošt přímo svítí známými jmény. Vynucená kombinace opravdových závodníků a jejich esportovních kolegů vytvořila velmi zajímavé týmy, kde si svého oblíbence vybere snad každý.

Na trať vyjedou současné a bývalé hvězdy Formule 1, IndyCar i samotného WEC. Královna motorsportu propůjčila mimojiné Charlese Leclerca, Maxe Verstappena, Pierra Gaslyho, Antonia Giovanazzio a Landa Norrise. Z veteránů vyrazí světoví šampioni Fernando Alonso a Jenson Button.

Účast přislíbil i divoký bývalý jezdec Formule 1, vítěz Indy 500 a seriálu IMSA Juan Pablo Montoya, stejně jako bývalý šampion IndyCar a loňský vítěz Indy 500 Simon Pagenaud. Ženy zastoupí například jedna z nejlepších současných závodnic a vítězka prvního ročníku W Series Jamie Chadwick.

Mezi další známá jména patří namátkou Rubens Barrichello, Jean Eric-Vergne, Sébastien Buemi, Brendon Hartley, Pietro Fittipaldi, Bruno Senna nebo Giancarlo Fisichella. Celkem se události účastní 50 týmů po 4 jezdcích ve dvou kategoriích. LMP zastupuje v každém týmu vůz Oreca 07 LMP2, ve třídě GTE už je nabídka podstatně rozmanitější a na virtuální la Sarthe vyjedou vozy Ferrari, Aston Martin, Porsche i Corvette. Z hlediska jezdeckého ansámblu se jedná o zřejmě nejbohatší a nejprestižnější virtuální závod všech dob.

Závod se v plném rozsahu odjede mezi 13. a 14. červnem. Skutečné Le Mans bylo odsunuto na 19. září.

Za upozornění děkujeme čtenáři Drew7878. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama