Take-Two: Google toho nasliboval až moc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two: Google toho nasliboval až moc

Take-Two: Google toho nasliboval až moc

David Plecháček

David Plecháček

1. 6. 2020 12:39 1
Reklama

Strauss Zelnick je dlouholetým výkonným ředitelem společnosti Take-Two. Jakožto veterán herního průmyslu se zúčastnil Bernstein Annula Strategic Decisions Conference, kde sice často hovořil o obchodní stránce herního průmyslu, ale zaujalo především vyjádření na konto streamovacích služeb, respektive Google Stadie.

Nedá se přitom říct, že by pro stále novou službu od Google měl jen slova chvály. Naopak ředitel T2 zastává názor, že se Googlu leccos nepovedlo: „Launch Stadie byl pomalý. Navíc si myslím, že (Google) toho nasliboval až moc ve smyslu, čeho je služba schopná, a někteří uživatelé jsou tak ve výsledku zklamaní,“ řekl Zelnick. I tak ale podle něj stojí za to nové služby podporovat.

Strauss Zelnick i tak soudí, že technologie streamování je budoucností herního průmyslu. „Kdykoliv, když rozšíříte distribuci, potenciálně rozšíříte i počet hráčů, a proto jsme vydání Stadie podporovali třemi tituly a budeme nadále podporovat kvalitní služby, dokud bude jejich obchodní model dávat smysl. Nakonec si totiž přeci jen myslím, že streamování bude fungovat. Původně mělo být přelomové, protože byl svět přesvědčen, že je tu několik lidí, kteří mají zájem o interaktivní zábavu, chtěli by za ní i platit, ale nechtějí si jen koupit konzoli. Nejsem si jen jistý, že tohle byl ten případ,“ řekl.

Jinými slovy si Zelnick myslí, že Stadia není takovou revolucí, jakou v ní někteří viděli. Otázkou je, jakým směrem se tato technologie a služby obecně posunou. Podobným směrem se vydává i Microsoft, dokonce se spekuluje, že představí i slabší konzoli, která bude právě stavěná primárně na streamování her přes internet. Neustále se rozšiřuje GeForce Now. A i Stadia, přes prvotní zklamání, bude neustále zlepšovat infrastrukturu a nabídku her. Uvidíme, jestli tak budoucnost bude patřit zařízením s hrubým výkonem, nebo jestli bude patřit rychlému internetu bez potřeby řešit cokoliv jiného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama