UPDATE: Killzone Mercenary stále běží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Killzone Mercenary stále běží

UPDATE: Killzone Mercenary stále běží

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2020 18:19 2
Reklama
AKTUALIZACE

Jednalo se zřejmě o technickou závadu. Servery hry opět běží a hráči se mohou bez omezení připojovat. Provozovatelé situaci nijak neokomentovali.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Handheld PlayStation Vita možná nepatřil k nejúspěšnějším a nejpopulárnějším kusům hardwaru, své zastánce si ale vždy našel. A trochu překvapivě se na něm dodnes našli aktivní hráči multiplayerových stříleček. Ty totiž pořádně vypekla společnost Sony, když bez jakéhokoliv upozornění vypnula servery populární FPS Killzone Mercenary.

Kapesní spin-off úspěšné série Killzone, která fungovala především jako odpověď Sony na veleúspěšné Halo, patřil k těm nejpovedenějším. V roce 2013 posbíral velmi slušná hodnocení od kritiků i hráčů a, alespoň dle informací webu Comicbook.com, který na skutečnost jako první upozornil, si dodnes držel malou, ale velmi aktivní komunitu hráč. Ti jsou s ukončením podpory velmi nespokojení.

Ze strany provozovatelů totiž obvykle přijde alespoň včasné upozornění. Hráči se tak mohou se svým oblíbeným titulem důstojně rozloučit.

Proč se Sony rozhodla online složku titulu úplně zaříznout není známo. Samotná konzole Vita byla nicméně vyřazena z výroby v březnu loňského roku. Současně byla ukončena i produkce cartridgí s hrami. Zřejmě jde jen o další krok v postupném ukončení provozu celého Vita ekosystému.

V poslední době je to podruhé, co se o mrtvém handheldu mluví, naposledy se objevil spíše jako vtípek v gameplay videu z The Last of Us Part 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama