Ryan: Hráčům musíme s PS5 dát něco nového
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ryan: Hráčům musíme s PS5 dát něco nového

Ryan: Hráčům musíme s PS5 dát něco nového

David Plecháček

David Plecháček

1. 6. 2020 09:13 4
Reklama

Jsou firmy, které na klasické konzolové generace věří, a firmy, které by nejradši tento koncept rozbily. Sony patří bezesporu mezi zástupce první skupiny a od začátku tvrdí, že koncept generací vytrvá, i když někteří věští její zánik. To s sebou nese mnoho kladů i záporů, mezi něž můžeme zařadit i fakt, že už teď vznikají hry, které nebudou hratelné na PlayStationu 4.

Zpráva není nijak překvapivá a jen potvrzuje zavedenou představu hráčů o tom, jak bude PlayStation 5 fungovat. Vše tak bude jako dosud. Při vydání nové konzole tak bude období, kdy vydavatelé budou vydávat hry na dosluhující i na nové generaci zároveň, později ale všichni tu stávající opustí a budou se soustředit jen na tu novou. Přesně tak to řekl Jim Ryan v rozhovoru pro GamesIndustry.

„Vždycky jsme říkali, že věříme v ideu generací,“ řekl. „Věříme, že když procházíte náročným vývojem next-gen konzole, mělo by to s sebou přinést i možnosti nebo benefity, které na té předchozí nejsou. A podle našeho pohledu by měli vyvíjet hry, které naplno využijí jejich potenciál.“ Nová generace PlayStationu podobných novinek nabídne několik, ať už půjde o renovovaný ovladač DualSense, nebo snad o 3D audio, často zmiňované, extrémně rychlé SSD, všechno to jsou možnosti, které PlayStation 4 nemá a vyvíjet hry s ohledem na tuto platformu by tak nedávalo smysl.

Ryan tak v rozhovoru říká, že s touto ideou chce Sony nabídnout komunitě PlayStationu něco nového, odlišného, něco, co si lze užít jen na PlayStationu 5. Takové tvrzení ve skutečnosti zřejmě překvapí jen málokoho, ale pravdou je, že v tomto smyslu se může Sony od Microsoftu výrazně lišit.

Právě Microsoft se totiž již několikrát nechal slyšet, že i když zřejmě následující generace bude tradiční, v budoucnu nás čeká ústup od této ideologie. Už teď se Microsoft snaží co nejvíce propojit celou rodinu konzolí, od Xboxu One, Xboxu One X až po chystaný Series X, navíc se do budoucna hodlá soustředit na cloudové služby a vlastní Project xCloud, kde by se vnímání generací ztratilo úplně. Navíc první dva roky všechny hry pro Xbox Series X budou hratelné i na aktuálním Xboxu One.

Od PS4 se možná Sony odpoutá výrazně rychleji. Uvidíme už 4. června ve 22:00 v rámci plánované konference, na níž dojde k odhalení nových her pro PS5, a uvidíme, možná i k odhalení celé konzole. Keynote by měla trvat přibližně hodinu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama