Codemasters získali práva na sérii WRC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codemasters získali práva na sérii WRC

Codemasters získali práva na sérii WRC

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2020 14:01 1
Reklama

Britští veteráni závodních her konečně dosáhli smlouvy, po které řada hráčů léta toužila. Codemasters a asociace FIA podepsali smlouvu ze které vyplývá exkluzivní právo na licenci World Rally Championship mezi roky 2023 a 2027. 

Do roku 2023 drží práva vydavatel Nacon (dříve Bigben Interactive), potažmo jeho studio Kylotonn, které herní sérii WRC vyvíjí od roku 2015. A i když Kylotonn s posledními ročníky virtuálního rallye nedělají žádnou ostudu, Codies přece jen platí za skutečné mistry závodů na pomezí arkády a simulace, což dokazují především oblíbenou sérií Dirt Rally.

Do ruky brzy dostanou licencované soutěže WRC, WRC 2, WRC 3 a WRC Junior. Už déle operují s licencí sesterské rallycrossové WRX. Vedle toho také úspěšně zpracovávají šampionát Formule 1.

Codemasters v současnosti vyvíjí pokračování arkádově zaměřené série Dirt a z tvrzení autorů vyplývá, že do roku 2023 vyjde ještě třetí díl realističtějšího Dirt Rally. První plnohodnotné WRC by mohlo vyrazit z depa na začátku roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama