Prodalo se 50 milionů kopií v sérii Zaklínač
i Zdroj: CD Projekt
Novinka Prodalo se 50 milionů kopií v sérii Zaklínač

Prodalo se 50 milionů kopií v sérii Zaklínač

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 5. 2020 06:16
Reklama

Zaklínač poprvé oslovil čtenáře v roce 1986 ve formě povídky uveřejněné v polském časopise Fantastyka. Andrzej Sapkowski následně bělovlasého lovce příšer zakomponoval i do dalších povídek a románů, Geralt z Rivie se časem stal světoznámou postavou. Opravdová sláva ho nicméně čekala až díky herní sérii z produkce studia CD Projekt Red. To nyní hlásí překonání důležitého milníku.

Studio v příspěvku na Twitteru oznámilo, že se v rámci zaklínačské série podařilo prodat přes 50 milionů kopií. Jednička vyšla už v roce 2007, cesta k tomuto úctyhodnému číslu tedy trvala dlouhých 13 let.

Jednička využívala modifikovaného enginu Aurora, na němž byly postaveny tituly studia BioWare. Následující díly si pak našly cestu na mnoho různých platforem. The Witcher 2: Assassins of Kings si proklestil cestu na Xbox 360, Wild Hunt už oslovil také majitele konzole PlayStation 4. Nedávno vývojáři zabodovali také na Switchi, port třetího dílu příjemně překvapil.

Vývojáři z CD Projekt Red mají nyní spoustu práce s dokončováním RPG Cbyerpunk 2077, dá se ale očekávat, že se následně s radostí vrátí do fantasy světa. Koncem minulého roku ostatně došlo k urovnání vztahů s Andrzejem Sapkowskim, studio získalo kompletní mediální práva k populární značce, čímž si připravilo půdu pro další díl. V poslední době také stále častěji zaznívá, že by se v hlavní roli mohla objevit Ciri. Jedno je ale jisté. Na pokračování si nějaký čas počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama