Kodžima vyvrací nákup sérií MGS a Silent Hill
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima vyvrací nákup sérií MGS a Silent Hill

Kodžima vyvrací nákup sérií MGS a Silent Hill

David Plecháček

David Plecháček

29. 5. 2020 11:52 1
Reklama

Stačí jedna věta, a mnohdy vám zůstanou jen oči pro pláč. Zhasnou vám veškeré naděje na to, že se něco změní. A přesně takovou větu pronesl Hideo Kodžima v rozhovoru magazínu Live Door. Nejen, že podle svých slov není pravda, že by se Konami bavilo se Sony a Kojima Productions na prodeji práv značek Silent Hill a Metal Gear, ale samotný autor ani o žádném takovém záměru neslyšel.

Konami aktuálně přešlapuje na místě. Japonská společnost už od vydání Metal Gear Survive sází jen na každoroční Pro Evolution Soccer, ale své nejznámější série nechává ležet ladem. Peníze Konami nechybí, společnost je úspěšná i mimo svět velkých videoher, vytváří pačinko automaty, provozuje herny, má celosvětovou síť kasín nebo sportovních fitness a zdravotních center napříč Japonskem. Právě proto se v březnu objevila zpráva, že Konami možná bude ochotná prodat dvě ze svých nejsilnějších značek, a to právě Sony a Kojima Productions, čímž by se značky dostaly do rukou člověku, který na obou sériích pracoval.

S Kodžimou je samozřejmě spojována série Metal Gear, ale neměli bychom zapomínat, že v Konami chtěl převzít i vývoj Silent Hill s dílem Silent Hills, z nějž jsme viděli demo v podobě P.T. Po vydání MGSV: The Phantom Pain se ale tehdejší výkonný viceprezident Konami Digital Entertainment s vedením Konami rozkmotřil, což vyústilo v odchod ze všech pozic ve firmě a ve znovuzaložení Kojima Productions, tentokrát už nezávislého studia.

Zároveň je potřeba dodat, že by Konami i po prodeji dvou značek zbyla plejáda silných IP. Jmenujme například Castlevanii, nebo Contra, Bomberman, Zone of the Enders či již zmíněný PES. Ačkoliv společnost nevyvíjí už tolik západně orientovaných her, každoročně vydá několik asijských, typicky japonských titulů, které jsou též úspěšné.

Teď ale celá spekulace definitivně skončila v propadlišti dějin. „Jedná se jen o lživou spekulaci. Minimálně o ničem takovém vůbec ani neslyšel,“ řekl Kodžima portálu Live Door. Pravdou však je, že nejde o tak velké překvapení, v minulosti zprávu dementovalo i samotné Konami. Pokud jste ale jeho představitelům nevěřili, nyní se ve stejném duchu vyjádřil i samotný Kodžima. Co tak po Death Stranding vytvoří, není zřejmé, ani to, jaký bude osud značek Silent Hill a Metal Gear Solid. Ohledně té první tu byla ještě další spekulace, totiž že Konami značku neprodává, ale vyvíjí remake druhého dílu. Třeba je pravdivá alespoň ta.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama