Nightdive zveřejnili demo System Shocku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nightdive zveřejnili demo System Shocku

Nightdive zveřejnili demo System Shocku

David Plecháček

David Plecháček

28. 5. 2020 12:47
Reklama

Série System Shock se vrací. Studio Nightdive připravuje remake, studio OtherSide pro změnu s Warrenem Spectorem nový, třetí díl. Právě o něm se v posledních dnech hovořilo nejčastěji, neboť vývoj se potýká s vážnými problémy, respektive aktuálně zřejmě vůbec neprobíhá. Poslední zvrat přišel nedávno v podobě investice ze strany čínského Tencentu, jehož peníze pomohou projekt reinkarnovat. Remake původní hry tak byl z logických důvodů v ústraní, až dosud, kdy vyšla nová hratelná demoverze.

Podle dostupných informací situace okolo třetího dílu ten první nijak neovlivnila. Naopak, práce v Nightdive Studios pokračují podle plánu a nyní si hráči mohou výsledek snažení v určité míře prohlédnout. Remake System Shocku už jsme si kdysi zahrát mohli. Pokud však zamíříte na kartu hry na Steamu nebo GOGu, naleznete na ní jeho nejnovější verzi. Ukázka však stále pochází z alfa verze, její vydání tak nijak nenaznačuje, že by se dlouholetý projekt chýlil ke konci.

Ačkoliv Tencent skoupil práva na celou značku, odvíjí se od nich jen možnost vytvářet pokračování, tudíž vývoj remaku prvního dílu dokončí podle původního plánu studio sídlící v americkém Vancouveru ve státě Washington. Pokud nechcete demo z nějakého důvodu sami vyzkoušet, můžete se podívat na jeho průchod přímo s komentářem vývojářů.

System Shock vyšel už v roce 1994, přičemž se považuje za duchovního otce hned několika sérií, jmenovitě například slavného Spectorova Deus Ex nebo BioShocku Kena Levina. Ostatně oba autoři se výrazně zapsali do historie studia Looking Glass, v němž System Shock původně vznikl. Příběh se odehrává v roce 2072, přičemž dal světu zřejmě nejznámější herní umělou inteligenci, Shodan. Osudy bezejmenného hackera bychom si měli zopakovat ještě letos.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama