Marketing Take-Two s plány GTA6 nesouvisí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Marketing Take-Two s plány GTA6 nesouvisí

Marketing Take-Two s plány GTA6 nesouvisí

David Plecháček

David Plecháček

28. 5. 2020 06:39 1
Reklama

Je to přeci logická úvaha. Když nějaká společnost plánuje v jeden konkrétní rok mimořádné výdaje na marketing, asi to znamená, že se chystá něco velkého. Právě z toho důvodu si veřejnost spojila výhled společnosti Take-Two s datem vydání GTA 6, největší značkou ve vlastním portfoliu, které by připadlo na fiskální rok 2023. Jenže vedení aktuálně říká, že mezi čísly a novým dílem slavné série neexistuje žádná spojitost.

Hned v úvodu je potřeba říct, že vedení Take-Two tímto tvrzením nevylučuje vydání Grand Theft Auto 6 v období mezi 1. dubnem 2023 a 31. březnem 2024. Pokud ale někdo čísla zveřejněná v dokumentu Form 10-K dosud spojoval jen s ním, pletl se. Jaký je ale důvod výrazně vyšších nákladů oproti roku předcházejícímu a následujícímu, není ani po vyjádření zástupců společnosti magazínu GamesBeat zřejmé.

Jisté je, že čísla ve zmiňovaném dokumentu odráží jen závazky vůči třetím stranám, nikoliv marketingové náklady na vlastní hry. „Take-Two upřesnilo, že plánované částky na marketing odkazují pouze na smlouvy se třetími stranami. Nereflektují tak rozpočet marketingu pro interní studia, jako je například Rockstar Games. Jinými slovy tabulka v žádném smyslu neindikuje časový plán pro Grand Theft Auto VI,“ píše magazín GamesBeat.

Prakticky stejnou odpověď dostal i další magazín, GamesIndustry. Tak či tak, výrazně větší položka připisovaná na fiskální rok beztak něco znamená. Otázkou však zůstává, co přesně. V tomto smyslu si většina analytiků v tuto chvíli netroufá ani odhadovat. My jen připomeneme, že Take-Two do konce roku 2025 hodlá vydat přes devadesát her. Bude rok 2023 rokem nejbohatším?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama