Esport LoL dostane reklamní bannery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Esport LoL dostane reklamní bannery

Esport LoL dostane reklamní bannery

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 5. 2020 11:30 1
Reklama

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik peněz by si mohla herní studia vydělat, kdyby přímo do své hry daly reklamní bannery? Představte si CS:GO s reklamou na Pringles přímo na okně midu na Mirage. Nebo například reklamní bannery v League of Legends. No, u League of Legends si to nemusíme jen představovat, vývojáři se totiž do této marketingové strategie pouští.

Samozřejmě tento přístup k reklamám není nic nového. In-game advertising je tu s námi již dlouhou dobu, ve velkém jej nepřímo proslavil Fortnite, který ve hře dává prostor filmovému či hernímu průmyslu, velkou akcí byl i koncert Travise Scotta. I League of Legends mimo kompetitivní scénu přineslo limitované skiny ve spolupráci se značkou Louis Vuitton, v rámci esportu je to ale první zářez, a tak na to jde Riot Games trochu jinou a méně invazivní strategií.

Společně s letním splitem, který začne 13. června, se na bannerech, které se v aréně nachází, objeví loga partnerů tohoto šampionátu, a to pouze v rámci oficiálních zápasů vysílaných přímo Riot Games. Jak samotné studio zmiňuje, dělá tak pro to, aby mohlo dovolit nejen samotné lize, ale i týmům v ní dále růst. Bannery ale uvidí pouze diváci, nikoliv samotní hráči. Důvod je jednoduchý – vývojáři nechtějí, aby je upravené bannery rušily ve hře, a oni se tak mohli soustředit na Summoner’s Rift takový, jaký jej znají. Prvním oznámeným partnerem je MasterCard, rozhodně ale nebude jediným. Ligu sponzoruje například i automobilka Kia či výrobce elektroniky AMD nebo Oppo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama