Další náznak data vydání GTA VI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další náznak data vydání GTA VI

Další náznak data vydání GTA VI

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 5. 2020 08:05 3
Reklama

Grand Theft Auto 6 je nyní skoro jako mýtus. Všude se o něm mluví, ale nikdo ho nikdy neviděl. O tomto titulu, který by měl následovat neuvěřitelný úspěch GTA V, se neustále šíří spekulace. Jedna strana tvrdí, že je titul ze 70 procent hotový, někdo naopak že se hra nachází na začátku vývoje. Jistě nevíme nic, k datu vydání nám ale nyní možná napomohla společnost Take-Two, která vlastní Rockstar.

 Ta vyplnila dokument Form 10-K, ve kterém společnost přiznává to, jak se jí finančně vede, a jaké jsou budoucí plány. Díky němu se dozvídáme velmi zajímavou informaci ohledně marketingu. Ve fiskálním roce 2024, který pro T2 začíná dubnem 2023 a končí březnem 2024, plánuje společnost masivní marketingovou kampaň.

V tomto roce totiž vedení plánuje investovat 89 milionů dolarů pouze do marketingu, což je téměř dvojnásobek z FR2023 či FR2025. A proč je to pro nás hodnotná informace? Přeci jen částka převyšující 2 miliardy korun rozhodně není malá. A jak upozorňuje investiční analytik Jeff Cohen, tento náhlý nárůst by mohl signalizovat vydání toho jediného – Grand Theft Auto VI.

I když společnost plánuje během 5 let vydat více než 90 her, jaká jiná si zaslouží větší marketingovou podporu, než ta od Rockstaru. Zlatá žíla v podobě GTA V už vydělala více než miliardu dolarů, a stále vydělává, vývojáři si tak jsou vědomi, že překonat tento díl nebude lehké. Vydání v roce 2023 by pak značilo také 10. výročí od vydání GTA V. Jak ale vždy upozorňujeme, jedná se o pouhé spekulace. Oficiálně zatím Rockstar dělá to, co mu jde nejlépe – mlčí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama